1989 Yılında vakıf tiyatrosu olarak, Bakırköy Adile Naşit Kültür Merkezi?nde, Taner Barlas?ın ?Zilli Zarife? oyunu ile faaliyete başlayan Bakırköy Belediye Tiyatroları ; 06 Mart 1991 -05 Temmuz 1993 süresince Güngören Aziz Nesin Sahnesi?nde ,03 Mart 1993?ten itibaren de Yunus Emre Kültür Merkezi?nde sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

BBT Yönetmeliğinin Bakırköy Belediye Meclisinde 28.06.1990 gün ve 74 sayılı meclis kararıyla kabul edilmesini takiben Ekim 1991?de ; 1987\ 11782 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve 5441 sayılı Devlet Tiyatroları kanununa göre Bakırköy Belediye Tiyatroları?nın kuruluşu resmiyet kazanmıştır.

Yaklaşık 50 yıl aradan sonra kurulan Ülkemizin 3. Ödenekli ilk ve tek ilçe tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatroları, kamu tiyatrosu olması sıfatıyla, tiyatrolar için de çok önemli bir başlangıç oluşturmuştur. Sayıştay daireler kurulunca, 03.03.2004 gün ve 475886/11408 sayılı karar ile kabul edilen ve yürürlüğe giren, Bakırköy Belediye Tiyatroları yönetmeliği de yine ülkemizde bir ilk olmuştur.

Bakırköy Belediye Tiyatroları kuruluşundan bu yana örnek bir bölge tiyatrosu haline gelmiş, genç ve dinamik kadrosuyla tiyatro literatürünün çağdaş ve klasik örneklerini sahneleyerek, seyirci sayısını en üst seviyelere ulaştırmıştır. Eğitsel ve kültürel çalışmaları ile de önemli görevler yerine getirmiş, ayrıca oluşturduğu modelle birçok bölgede yeni tiyatroların kuruluş misyonlarını da üstlenerek büyük bir atılım gerçekleştirmiştir. İstanbul'da sınırları gittikçe genişleyen kent yaşamının içinde BBT ,kendine özgü konumu ile tiyatro adına güçlü bir çekim merkezi oluşturmayı, yer aldığı bölge ile olan bağını da kuvvetlendirerek uluslararası nitelikte bir tiyatro modelini oluşturma yolunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun için; *Tiyatronun içinde bulunduğu bölgeye dair projeler geliştirmek. *Yurtdışından davet edilen, alanında kendini kanıtlamış yönetmenlerle yeni prodüksiyonlara imza atmak. *Çağdaş oyun metinlerini Türkçeye kazandırmak ve metinlerin Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirmek. *Yerli ve yabancı tiyatro klasiklerini çağdaş yorumlarla sahneye taşımak. *İç eğitime yönelik atölyeler düzenlemek. *Uluslararası festivaller ve tiyatrolarla ortaklıklar geliştirmek ve *BBT'nin repertuvarında yer alan oyunları, Türkiye'de ve uluslararası alanda geniş bir seyirci kitlesine ulaştırmak doğrultusunda yolunu belirlemiştir.